HACCP

Wij voldoen aan het HACCP keurmerk. Hazard Analysis and Critical Control Points is een modern voedselveiligheidssysteem voor bedrijven die met voedsel omgaan. 
Van elke fase in de productie brengen wij in kaart wat er fout kan gaan, zodat we voorbereid zijn en kunnen anticiperen op mogelijke voedselveiligheidsproblemen. Op deze wijze voorkomen we dat de veiligheid van het vlees in het geding is.

PVC IKB

Rundvlees: stap voor stap gecontroleerd. Het vleeskeurmerk IKB (Integrale Keten Beheersing) voor Rundvlees is voor de consument niet meer weg te denken. Dat is een vertrouwd idee, want het Vleeskeurmerk IKB voor Rundvlees staat voor extra gecontroleerde kwaliteit rundvlees. De controles die het IKB uitvoeren bestaan uit drie fases:

Fase 1
Boerderijen, slachterijen, transporteurs, voederfabrikanten, dierenartsen, slagerijen en supermarkten houden een logboek bij over de door hen verrichte werkzaamheden.

Fase 2
De bedrijven worden vervolgens gecontroleerd door het CBD (Controle Bureau voor Dieren) en andere onafhankelijke controle-instellingen.

Fase 3
Tenslotte voert o.a. TNO een allesoverkoepelende ketencontrole uit. Alleen als in de hele keten aan alle voorwaarden is voldaan, krijgt het rundvlees het erkend Vleeskeurmerk IKB.

 

NVWA

Wij vallen onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA): professionele nationale kwaliteitscontrole van het Ministerie van Economische Zaken.